Svejsemetoderne karakteriseres efter den metode, der bruges til at producere svejsevarmen, og den måde tilsatsmaterialet føres ind i svejsningen. Svejsemetoden vælges ud fra de materialer, der skal svejses samt materialets tykkelse, den nødvendige produktionseffektivitet og den ønskede visuelle kvalitet.

De mest anvendte svejsemetoder er MIG/MAG-svejsning, TIG-svejsning og manuel metallysbuesvejsning. Den ældste, mest kendte og stadig mest almindelige af disse er manuel metallysbuesvejsning, der normalt bruges på installationsarbejdspladser og udendørs steder, som kræver god tilgængelighed. 

Den mere langsomme TIG-svejsning giver mulighed for at opnå yderst fine svejseresultater, og den bruges derfor til svejsninger, der kan ses, eller som kræver særlig nøjagtighed.

MIG/MAG-svejsning er en alsidig svejsemetode, hvor tilsatsmaterialet ikke behøver at blive ført separat ind i svejsningen. I stedet kører tråden omgivet af beskyttelsesgassen gennem svejsepistolen og direkte ind i svejsningen. 

Der findes andre svejsemetoder, der er velegnede til bestemte formål, f.eks. laser-, plasma-, punkt-, pulver-, ultralyds- og friktionssvejsning samt automatisk CNC-svejsning.

Husk du kan altid kontakte os for mere information og rådgivning her