MMA-svejsning refererer til en svejsemetode, hvor en tilsatsstang i elektrodeholderen virker som svejseelektrode. Lysbuen brænder mellem stangen og arbejdsemnet.

Forskellen fra andre svejsemetoder er, at tilsatsstangen, der virker som svejseelektrode i MMA-svejsning, bliver stadig kortere, efterhånden som svejsningen skrider frem. Ved TIG- og MIG/MAG-svejsning bevares længden af elektroden konstant, og derfor skal afstanden mellem brænderen og arbejdsemnet være konstant hele tiden. Men i MMA-svejsning skal elektrodeholderen kontinuerligt bringes tættere på arbejdsemnet for at holde afstanden mellem elektroden og svejsningen konstant. Dette er en særlig udfordring ved MMA-svejsning.
MMA-svejsning kan bruges under næsten alle forhold, og det er derfor en temmelig udbredt metode inden for svejseindustrien. Den bruges almindeligvis til installationer på stedet, hvor der er god adgang til svejsemaskiner, og hvor arbejdet ofte udføres udendørs. 

MMA-svejsning er en almindelig svejsemetode for eksempel til rørledninger til svejsestrømsanlæg og til andre rørsvejsningssteder. Det er desuden en svejsemetode, der foretrækkes af gør-det-selvfolk og mindre reparationssteder. Den kan også bruges under vandet, hvor der benyttes tilsatsmaterialer, som er specielt designet til vandmiljøer.
MMA-svejsning kræver en strømforsyning, et jordkabel og et svejsekabel, der er udstyret med en elektrodeholder. Der er ingen beskyttelsesgas, da svejseelektroden kan coates med et materiale, som producerer beskyttelsesgas og slagger hen over svejsebadet. Mange TIG-svejsemaskiner er også velegnede til MMA-svejsning.
 
Husk du kan altid kontakte os for mere information og rådgivning her